Wasco Condominium Remodel

This extensive remodel of a condominium in the Los Feliz Towers involved the complete reconfiguration of existing rooms which were mundanely scattered in plan. Occupying a corner unit with hillside views of Griffith Park and the Observatory beyond, the 1,000-square-foot space was rearranged to address the inherent relationship between the building core and the periphery of the building. The outward viewing perimeter is left unobstructed and defined by a continuous diaphanous curtain. All utilities, storage, private functions, and auxiliary uses (including bathroom and kitchen) are compacted along the inner core of the unit to form a continuous staggered surface of cabinetry, conceived as a monolithic mass. Space within the condominium is therefore defined as either inside or outside of this mass. The cabinet surfaces were articulated in two distinct ways along perpendicular planes as either bookshelves or fixed vertical panels. The Los Angeles pied-à-terre for a production designer/set decorator couple, the all white space is a tranquil retreat from the visual noise of their trade.